Reparatie

Zitten uw schoenen niet lekker of zijn ze kapot??
Gooi ze dan niet weg, maar breng ze bij ons en wij zullen ze vakkundig repareren.
Het is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

GUN SCHOENEN EEN TWEEDE RONDE, WEGGOOIEN IS ZONDE!

Hieronder staan de meest voorkomende reparaties:

Reparatie en onderhoud
Uw schoenen en uw gezondheid hebben misschien wel meer met elkaar te maken dan u denkt. Scheve hakken, bijvoorbeeld, zijn één van de belangrijkste oorzaken van rugklachten. Bovendien worden vanuit uw voeten belangrijke lichaamsfuncties geprikkeld en gestuurd. Zorg daarom goed voor uw voeten door uw schoenen op tijd te onderhouden en/of te laten repareren. Bij ons kunt u rekenen op een gedegen en professioneel advies.

Beschermzool
Bij schoenen met een lederen zool, kan na aankoop een beschermzool worden aangebracht. Hiermee wordt de originele zool beschermd en is deze op termijn eenvoudiger en goedkoper te vervangen.

Hakken
De meest voorkomende reparatie zijn scheefgelopen hakken, wij zetten er weer nieuwe onder, waardoor de scheefgelopen schoenen weer recht zijn. Beschadigde of opgestroopte hakken ( bijvoorbeeld, wanneer je tussen de tegels bent blijven haken) zijn perfect te repareren. Wij maken het leer weer glad, kleuren het bij en brengen een beschermend hoesje aan. Indien nodig vernieuwen wij de hele hakbekleding. Hakken kunnen ook vervangen worden door bredere, smallere of lagere. Afhankelijk van het model kan de hak ingekort worden met lengtes, die variëren van 5 millimeter tot enkele centimeters. Verschil in beenlengte is een veel voorkomende reden voor rugklachten. Door een van uw schoenen aan te passen helpen wij u hier eenvoudig vanaf.

Knellende schoenen
U heeft een paar mooie schoenen gekocht, maar ze blijken bij nader inzien toch te knellen?? Vraag ons om advies! Wij kunnen u ongetwijfeld verder helpen door bijvoorbeeld uw schoenen wat op te rekken. Ook kunnen schoenen op een andere manier passend gemaakt worden door bijvoorbeeld plaatselijke uitsparingen te maken.

Versleten schoenen
Na een professionele opknapbeurt, zien uw wat versleten schoenen er weer uit als nieuw. Denk hierbij aan een grondige reiniging of polijsten van zijkanten en hakken.

Stiksel los
Bij ons kunt u terecht voor het stikken van leren materialen. Naast stiksels aan schoenen kunt u bij ons ook met riemen - tassen - potremonnee's terecht.

Losgelaten zool
Pas bij een losgeraakte zool goed op dat deze niet verder losraakt en u over uw eigen schoen struikelt! Kom met die schoenen bij ons en wij zorgen ervoor dat die zool weer stevig vastzit.

Gescheurd leer
Is het leer aan uw schoenen ingescheurd? Kom zo snel mogelijk bij ons langs, want waarschijnlijk kan het nog hersteld worden.

Rits inzetten
Met name bij laarzen wil de rits nog wel eens stuk gaan. We kunnen er dan nieuwe inzetten zodat ze weer gedragen kunnen worden.